A közpótmagánvádló esete az igazságszolgáltatással – III. rész

Üdvözlünk az Eljárás közhatalom gyakorlásával vagy közvagyon kezelésével kapcsolatos kiemelt bűncselekmény esetén című internetes játékban. Válassz egyet a közhatalommal bíró ellenfelek közül:

Korrupt Man: szuperképesség: veszteget, vesztegetést fogad el, befolyást vásárol, befolyással üzérkedik bárhol, bármikor.

Hivatali Thanos: szupererő: bármilyen helyzettel visszaél: egyik kézzel protekciót nyújt, másikkal bárkire lesújt, hatóköre a hatáskör.

Vagyon Pók: szuperképesség: hálót sző a nemzeti vagyon és a közérdekű vagyonkezelő alapítványok által kezelt vagyon köré, majd bebábozza őket.

Költségvető Kriptonit: szupererő: kezei között a legváratlanabb helyzetben láthatatlanná válik a GDP.

Koncessziós VersenyManő: turbóautójával hátad mögül indul, olyan ködöt ereszt, hogy nemcsak a célt nem látod, de a versenypályát sem találod többé.

Pénzmosó Nő: a mosónők látszólag korán halnak, a valóságban angolnaként siklik kezei között a suska, majd eltűnik a cég is, tizenkilencre bármikor bemondja az offshore-t.

Level 1

Ha választottál ellenfelet, először meg kell találnod a virtuális térben (ügyészség, nyomozó hatóság honlapján) az anonimizált határozatot, ami mögé az ellenfél elbújt. Ha megvan, olyan ellenféllel találod szembe magad, aki egy: már legyűrte a rendőrséget és az ügyészséget, kettő: nem tudni, személy szerint ki ő, mert nincs neve, felismerhető adata, vagyis csak azt tudod a határozatból, mire használta szuper erejét. Vigyázz! Mert ketyeg az idő! A közzétételtől harminc napod van hátra.

Level 2

Ezt elbuktad öcsi, mert beelőztek! A sértett és a feljelentő bónusszal rendelkezik, ők kérhetnek felülbírálatot először. Máskor olyan szupergonoszt válassz, akit magad jelentettél föl, mert akkor tiéd a bónusz.

Level 3

Végre találtál olyan ellenfelet, aki legyőzte a rendőrséget, ügyészséget, feljelentőt, sértettet. Most Te jössz! Nyomj be egy felülbírálati indítványt! BRRRR! Már megint nem nyertél. Ahhoz, hogy felülbírálati indítványt nyújts be, kell találni a pályán elrejtett segédeszközök közül egy jogi képviselőt.

Level 4

Oké, vásároltál 1 bitcoin-ért az elvarázsolt kamarában egy jogi képviselőt. Minden OKÉ! Vagy mégsem? BRRRR! Már megint vesztettél, mert a fegyvered nem a legélesebb kés a fiókban, nem tudtad, hogy kötelező az elektronikus kapcsolattartás. Papír levéllel próbálkoztál a virtuális világban. Legközelebb az ügyvédet ne a zugban keresd.

LEVEL 5

Összegyűjtöttél 5 bitcoin-os ügyvédet, most már kiváló a fegyvertárad. Megvan a megfelelő ügy is. A nyomozási bíró visszaküldte az ügyészséget a startvonalra. Az ügyészség ismét tétlen volt, jöhet az ismételt felülbírálati indítvány. A nyomozási bíró szerint az ügy továbbra is felderítetlen, Te jössz! Hozzájutottál a rendes ügyiratokhoz, amiben már valódi adatok vannak! De mi történt? A feljelentés nem jelölt meg elkövetőt, a nyomozás ismertelen tettes ellen folyt. Kit vádolj meg akkor?

A szomszéd nénit vádoltad meg, azt a közismert szipirtyót. Jaj, most a tárgyaló bíró dobta vissza, mert nincs hivatali vesztegetésre megalapozott gyanú a szomszéd nénivel szemben. Miért az is kell? Mit gondolnak ezek, lopod azt a bitcoint a szomszédok wifijével? Ez nem volt benne a játékszabályokban. Most jelentheted föl a tárgyalási bírót hivatali visszaélés miatt.

(…)

LEVEL 153

Gratulálok! Immár profi játékos vagy az Eljárás közhatalom gyakorlásával vagy közvagyon kezelésével kapcsolatos kiemelt bűncselekmény esetén című internetes játékban! Van már ügyed, van ügyvéded, ellenfeled. Legalább vármegyei főispán lenne, de csak járási közterületi csoportvezető. Mindegy. Megvádoltad. Minden kezdet nehéz.   

GAME OVER

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük