14 éven felülieknek szigorúan ajánlott!

Az alábbi sorok alkalmasak a köznyugalom súlyos megzavarására, de ez a cél!

Az elkövető (civilben kifogástalan férj és apa) álnéven regisztrált az interneten, egy társkereső oldalon. Az áldozat – 15 éves kislány – ugyancsak regisztrált ezen a társkereső oldalon. Áldozathibáztatók kedvéért előre bocsátom, a kislány nem szexpartnert keresett vagy sugar daddy-t. Nem akart mást, mint egy barátot, hiszen minden tinifilm és reklám azt sugallja, ha nincs barátod, nem vagy senki.

Az elkövető egyébként fiatal, jóképű pasi volt, kölcsönös fényképcsere alapján ideálisnak tűnt, hogy buliba elcipelve, leessen a barátnők álla. A kislány chatbeszélgetések során közölte vele, hogy nincs még 16, és gimnáziumba jár. Az elkövető ekkor egész alakos képet kért, amelyre egy fürdőruhás felvétel volt a válasz. Majd következett a fehérneműs fényképre vonatkozó kérés, sajnos a lány ezt is teljesítette. Ez volt az a pont, amikor már nem volt menekvés. Az elkövető egyre több és több intim képet kért. A lány észbe kapott, és próbálta megszakítani a kapcsolatot a férfival, de ekkor következett a fenyegetés: az elkövető azt üzente, hogy a korábban küldött fehérneműs fényképet elérhetővé teszi a neten, ha nem küld magáról ruha nélküli képeket.

Itt álljunk meg egy szóra. Aki azt gondolja, hogy tinédzser gyermeke a tomboló hormonviharban és a kortársai ítélőszéke előtt nem tenne ilyet, azt hadd emlékeztessem: az áldozat átlagos tinédzser volt, jó családi háttérrel. Már a szülőknek is ciki lett volna bevallani a fehérneműs dolgot, de ennél még rosszabb volt a gondolat, hogy esetleg az osztálytársak is láthatják. Az áldozat így a fenyegetés hatására meztelen fényképeket küldött. Közben könyörgött az elkövetőnek, hogy a továbbiakban hagyja békén, iskolában van és még a 16. életévét sem töltötte be. Mint kiderült, ez olaj volt a tűzre.

Az elkövető tablót készített a lányról, és azzal fenyegetőzött, hogy minden kép kikerül a netre, ha az áldozat ellenáll. „Na, most már azt fogod csinálni, amit én mondok, és ha feljelentesz, vagy eltűnsz, vagy nem azt csinálod, amit mondok, azonnal kiposztolom!” – üzente.

Ezt követően az áldozatot arra kényszerítette, hogy tanítási időben, az iskolai mosdóban készítsen magáról intim, szexuális tartalmú képeket, videókat. Mivel számított rá, hogy ez már „sok lesz” a lánynak, újabb zsaroló tablót készített és azzal fenyegetőzött, hogy azt megosztja az osztálytársakkal.

A több hétig tartó zsarolás szerencsére nem tragédiába torkollott, hanem „csak” zokogásba, a lány ugyanis sírva fordult az egyik tanárához, és elmondta neki a történteket. Igazi hősként viselkedett, talán más lányokat is megmentett ettől a ragadozótól. Sajnos ismerünk olyan esetet is, amikor az áldozat hajlandó volt találkozni az őt becserkésző kreténnel, de történt ennél rosszabb is, amikor az öngyilkosságot látta az egyetlen kiútnak. Az áldozatok között volt tinédzser lány és volt tinédzser fiú is. Utóbbit „szexre éhes nőként” cserkészte be az interneten egy pedofil férfi.

Tudom, felkavaró a történet. Kedves Szülők, Tanárok! A szemérem itt nem segít! A tinédzserek nem hülyék, de még hordoznak valamit a felnőttek iránti bizalomból, az élettapasztalat pedig nem segíti őket. Beszélni kell a témáról!

Szigorúan 14 éven felülieknek! Lájtosabb formában akár fiatalabbaknak is.  

Egyébként az eset bírói megítélése vegyes, van bíróság, amely a fentihez hasonló esetben négy év börtönbüntetést szab ki, és van bíróság, amely csak két évet, azt is öt évre felfüggesztve. Még ha tíz évet szabna is ki a bíróság, az sem segítené a tinédzsert megbirkózni a szégyennel, rettegéssel, amit átélt. Jó esetben talál támogatókat, rosszabb esetben életfogytig tartó lelki sérülés az ártatlannak induló chatelés következménye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük